Naam |
Pittige auberginesoep met cannelini bonen
|
Ingredienten |
3 Aubergines
1 Courgette
1 blik cannelini bonen (250 gr uitlekgewicht)
2 verse pepertjes (mild)
2 tenen knoflook
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel peterselie
1 l groentebouillon
peper, zout, eventueel lavas
olijfolie
|
Bereiding |
- Verwarm de oven voor op maximale temperatuur (250 gr C of hoger)
- Prik gaatjes in de aubergines en courgette
- Leg de aubergines en courgette 45 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven
- Halveer de pepertjes en ontdoe ze van zaadlijst en zaden, snipper ze samen met de knoflook, en zet ze aan in de olijfloie
- Voeg basilicum, peterselie toe
- Halveer de hete aubergines en courgette en schraap het vuchtvlees er uit. Doe het bij de knoflook en pepertjes
- Voeg de canelline bonen toe, en de groentebouillon.
- Laat het 20-30 minuten zachtjes koken
- Pureer met de staafmixer, voeg op smaak peper en zout toe, en eventueel lavas
|
Opmerkingen |
Ricotta bij het serveren weggelaten om t vegan te maken, je kunt dat eventueel vervangen door Alpro soja mild en creamy.
|
Gang |
Voorgerecht
|
Vegan |
Ja
|
Apparatuur |
Staafmixer
|
Aantal personen |
6
|
Bron |
Jamie Oliver, De naakte chef
|
# |
14
|