Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 21 tot 21 van 32
Naam Pompoensoep
Ingredienten

4 eetlepels olijfolie

1 pompoen (model fles)

3 aardappels

2 theelepels kerriepoeder (of garam marsala)

1 snuf zout

zwarte peper

1 ui

eventueel restjes groente, zoals wortel, prei, selderijknol

3 groentebouillonblokjes 

1,5 l water

Bereiding
  1. Snipper de ui en fruit deze op laag vuur in de olijfolie
  2. Snijd de pompoen horizontaal door tussen het bovenstuk en het onderstuk en schil beide delen. Verwijder de schil  met een mes, in vertikale richting
  3. Deel de beide pompoenstukken vertikaal in vieren en verwijder de zaadjes en zaadlijsten met een klein scherp mes
  4. Snijd de pompoen in stukken van max 2 cm breed
  5. Snipper de ui en fruit deze op laag vuur in de olijfolie
  6. Voeg de kerrie toe aan de uien
  7. Voeg de pompoen toe, en schep met mengsel om
  8. Zet dit mengsel gedurende 5 minuten aan op een laag vuur. Voeg eventueel andere groenten toe
  9. Schil de aardappels en deel ze in vieren. Voeg ze toe
  10. Maak de bouillon klaar (bouillonblokjes in water)
  11. Voeg eventueel cannellini bonen toe
  12. Voeg de bouillon toe aan het groentemengsel en laat dit tenminste 30 minuten op een laag vuur net koken (of tegen de kook aan)
  13. Pureer de soep met een staafmixer
Opmerkingen

Gebruik voor het aanzetten een gietijzeren pan, laat de soep eventueel in een andere pan trekken.

NB Dit recept kan ook gebruikt worden om selderijsoep te maken van knolselderij, of pompoen/selerijsoep. Bij selderijsoep een eetlepel franse mosterd toevoegen.

Van de pompoenpitten kunnen op traditionele wijze kralenkettingen geregen worden.

Gang Voorgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Staafmixer
Aantal personen 6
Bron
# 7
Pagina 
 van 32
Items 21 tot 21 van 32