Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 19 tot 19 van 32
Naam Pittige aubergine met basilicum
Ingredienten

2 middelgrote aubergines

zonnebloemolie naar behoefte

2 eetlepels geraspte gember

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel sambal oelek

blaadjes van 2 takjes basilicum

1 fijn gesnipperde kleine ui

 

 

Bereiding
  1. Snijdt de aubergines in plakken van 9 mm
  2. Verhit een laag zonnebleomolie in een koekenpan en bak de plakken in porties aan beide zijden goudbruin; laat uitlekken op keukenpapier
  3. Fruit gember in een beetje zonnebloemolie in een andere koekenpan, en voeg ketjap en sambal toe
  4. Snipper de basilicum blaadjes grof
  5. Schep alle ingeredienten door elkaar in een grote kom
  6. Fruit de gesnipperde ui
  7. Schik de inhoud van de kom in een platte (oven)schaal en garneer dat met de gefruite ui
  8. Verwarm in een matig warme overn (120 gr C) 
Opmerkingen

Voeg bij punt 5 eventueel verse koriander toe.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Oven
Aantal personen 2
Bron de Volkskrant
# 26
Pagina 
 van 32
Items 19 tot 19 van 32