Naam |
Zoete aardappelsoep
|
Ingredienten |
- 1000 gr zoete aardappel (geschild)
- 250 gr winterpeen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 1 stukje gember of 1 koffielepel gedroogde gember
- 1 l groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetelepel garam masala of 1 koffielepel chinese 5 kruiden
- 1 limoen
- korianderblad
- sesamzaad
|
Bereiding |
- Schil de zoeter aardappel en winterpenen en snijd ze in blokjes van 20 x 20 mm
- Snipper de ui en knoflook
- Snijdt de rode pepers door, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, snipper ze
- Zet de ui en knoflook aan in een ruime pan in (oljjf)olie en voeg als de ui glazig wordt de zoete aardappel, winterpeen en garam marsala of chinese 5 kruiden toe
- Voeg als de wortel en zoete aardappel aangezet zijn 1 l groentebouiollon toe
- Laat 25-30 minuten op een laag vuur (net aan de kook) trekken
- Voeg als de zoete aardappel en wortel bijna gaar (zacht) zijn kokosmelk toe
- Maak de soep bijna glad met de blender
- Serveer met koriander en sesamzaad
|
Opmerkingen |
Kan ook (geprotioneerd) ingevroren worden.
|
Gang |
Voorgerecht
|
Vegan |
Ja
|
Apparatuur |
Staafmixer
|
Aantal personen |
6
|
Bron |
o.a. https://www.leukerecepten.nl/recepten/zoete-aardappelsoep/
|
# |
13
|