Naam |
Boeuf Stroganow (Stroganoff)
|
Ingredienten |
500 g runderlappen (lende, entrecôte)
150 g bloem
2 flinke uien
100 g boter of margarine
250 g champignons
1/2 l tomatensaus
chilipeper
(knoflook)
sap van 1/2 citroen
1/8 l room
wodka
|
Bereiding |
- Snijd de lendelappen in smalle reepjes, kruiid deze met chili en wentel ze door de bloem
- Aan alle kanten mooi bruin bakken
- Pocheer de gewassen champignons
- Fruit de gehalveerde uienringen in een andere pan goudgeel, dan de champignons toevoegen en ook even laten kleuren
- Roer vlees en groente door elkaar en voeg de tomatensaus toe
- Deze kan ook verkregen worden door met de uit en champignons vier tomaten mee te bakken, een lepel tomatenpuree en een lepel bloem toe te voegen en aan te lengen met bouillon of room
- Een teentje uitgeperste knoflook doet het hier goed in
- Zout en peper naar smaak
- Laat nu het mengsel van vlees en saus een half uur in een matig warme oven stoven
- Voor het opdienen gaat de (rest van de) room erdoor, het citroensap en 1 borrelglas wodka
- Flamberen met wodka is ook heel feestelijk
|
Opmerkingen |
Ik stoof het bij 160 graden. Ook geschikt om (daarna) in te vriezen.
|
Gang |
Hoofdgerecht
|
Vegan |
Nee
|
Apparatuur |
Oven
|
Aantal personen |
4
|
Bron |
Remmerdens Receptenboek, p. 11
|
# |
33
|