Bereiding |
- Leg het vlees uit de koelkast en laat het tenminste een uur op kamertemperatuur komen (langer mag ook, ik doe dat vaak een uur of 3)
- Snijd het vlees in blokjes van 25 x 25 mm
- Verwarm 250 ml wijn voor (bv in de magnetron) tot handwarmte
- Verwarm een (gietijzeren) pan voor met de olijolie en roomboter, wacht tot de boter begint te verkeuren
- Bak naar keuze de spekblokjes zachtjes uit, en haal ze uit de pan
- Strooi een deel van de bloem op een bord, wentel een kwart van het vlees er door, schudt de overtollige bloem er af en bak het vlees rondom bruin
- Haal het vlees uit de pan (bv met een tang), en herhaal dit voor de volgende drie kwarten
- Doe al het vlees weer in de pan, voeg 25 zilveruitjes toe, peper en zout
- Giet voorzichtig de warme wijn er bij, en roer. Vul als de toegevoegde wijn begint te koken meer wijn toe tot het vlees onder staat
- Doe het kruidenbuitje (of de losse kruiden) er bij
- Laat dit zo zachtjes mogelijk koken, voor tenminste 2 uur. Af en toe doorroeren en zorgen dat het zo zachtjes mogelijk blijft koken
- Voeg de in kwarten gesneden champignons toe en laat het nog 30 minuten zachtjes koken
- Serveren met puree en bv witlof, rode kool of tuinbonen en een frisse salade
|