Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 3 tot 3 van 32
Naam Boeuf Bourguignon
Ingredienten

1 kg riblappen of magere stooflappen

25 zilveruitjes

naar keuze 150 gr magere dobbelsteentjes spek

1 kruidenbuiltje (bouquet garni of 1 laurierblad, takje rozemarijn, takje thijm)

peper, zout

100 gr bloem

3 eetlepels olijfolie

100 gr roomboter  

1 fles rode wijn (bv Fleurie of Brouilly of een overjarige Beaujolais)

10 kastanjechampignons

Bereiding
  1. Leg het vlees uit de koelkast en laat het tenminste een uur op kamertemperatuur komen (langer mag ook, ik doe dat vaak een uur of 3)
  2. Snijd het vlees in blokjes van 25 x 25 mm
  3. Verwarm 250 ml wijn voor (bv in de magnetron) tot handwarmte
  4. Verwarm een (gietijzeren) pan voor met de olijolie en roomboter, wacht tot de boter begint te verkeuren
  5. Bak naar keuze de spekblokjes zachtjes uit, en haal ze uit de pan
  6. Strooi een deel van de bloem op een bord, wentel een kwart van het vlees er door, schudt de overtollige bloem er af en bak het vlees rondom bruin
  7. Haal het vlees uit de pan (bv met een tang), en herhaal dit voor de volgende drie kwarten
  8. Doe al het vlees weer in de pan, voeg 25 zilveruitjes toe, peper en zout
  9. Giet voorzichtig de warme wijn er bij, en roer. Vul als de toegevoegde wijn begint te koken meer wijn toe tot het vlees onder staat
  10. Doe het kruidenbuitje (of de losse kruiden) er bij
  11. Laat dit zo zachtjes mogelijk koken, voor tenminste 2 uur. Af en toe doorroeren en zorgen dat het zo zachtjes mogelijk blijft koken
  12. Voeg de in kwarten gesneden champignons toe en laat het nog 30 minuten zachtjes koken
  13. Serveren met puree en bv witlof, rode kool of tuinbonen en een frisse salade
Opmerkingen

Laat zich prima invriezen.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Nee
Apparatuur
Aantal personen 8
Bron
# 16
Pagina 
 van 32
Items 3 tot 3 van 32