Bereiding |
- Snijd de champignons in vieren of zessen, of in plakjes met de champignonsnijder
- Snipper de ui fijn
- Smelt 50 gr boter * in een koekepan en smoor de champignons op half vuur; regelmatig omscheppen
- Voeg wat peper toe
- Smelt de rest van de boter * in een gietijzeren pan
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe, roeren (met een garde) zodat de bloem de boter * goed pakt maar niet bruin wordt
- Voeg - als de bloem de boter * goed gepakt heeft, neem de tijd - beetje bij beetje melk toe
- Voeg daarna de (paddenstoelen)bouillon beetje bij beetje toe, blijf roeren
- Haal de champignons als ze kleur hebben en zweten van het vuur
- Zorg dat de witte saus egaal is en van de garde afdruipt. Voeg dan de gedroogde paddenstoelen toe en wat zout en peper, blijf roeren
- Voeg de champignons toe, omscheppen en zo nodig aanvullen met meer vocht (witte wijn kan ook)
- Laat 20 min heel zachtjes pruttelen, af en toe roeren met een lepel, voeg zo nodig vocht toe
|