Naam |
Witlof in de oven maar dan anders
|
Ingredienten |
4 stronkjes witlof, ongeveer even groot
175 gr rundergehakt *
1 ui
5 el skyrr of kwark *
100 gr geraspte kaas *
500 gr geschilde aardappels, kruimig
2 tl kerriepoeder (of curry madras of thaise curry)
zout
peper
|
Bereiding |
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aardappels in plakjes van 4 mm
- Kook de aardappelschijfjes in de magnetron (800 W of meer met twee eetlepels water) gedurende 5 minuten (of in een pan met ruim water ongeveer 8 minuten)
- Giet de aardappelschijfjes af en spoel ze kort met koud water (zodat ze niet plakken). Uit laten lekken
- Snipper de ui
- Snijd de witlof in reepjes van 7 mm (eventueel eerst het hart verwijderen)
- Zet de ui aan in olie in een grote koekepan
- Voeg het gehakt toe en bak het rul
- Voeg peper, zout en kerrie toe, en dan de witlof
- Bak dit 6-8 min
- Meng dan de skyrr of kwark er door
- Vet een platte ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes (dakpansgewijs)
- Schep hier het mengsel uit de koekepan overheen
- Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes (dakpansgewijs) en strooi er kaas overheen
- Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven
|
Opmerkingen |
Skyrr laat zich prima vervangen door Alpro Mild and Creamy
|
Gang |
Hoofdgerecht
|
Vegan |
Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
|
Apparatuur |
OvenMagnetron
|
Aantal personen |
2
|
Bron |
|
# |
11
|