Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 23 tot 23 van 32
Naam Quinoa met champignons en aubergine
Ingredienten

275 gr quinoa

250 gr kastanjechampignons

1 ui

2 tenen knoflook

1 rode peper

2 aubergines

1 halve spitskool (of andere koolsoort)

100 ml droge witte wijn of sherry

600 ml groentebouillon

olijfolie

peper 

zout

200 gr parmezaanse kaas *

4 eetlepel bladpeterselie

Bereiding
  1. Spoel de quinoa af en laat uitlekken in een zeef
  2. Hak ui, knoflook en de helft van de champignons fijn
  3. Ontdoe het pepertje van zaad en zaadlijst en snijd in kleine ringen
  4. Maak de warme bouillon
  5. Fruit ui, knoflook, pepertje en de fijn gehakte champignons in olijfolie tot ze verkleuren
  6. Voeg de quinoa toe, en roer tot die warm is
  7. Voeg de witte wijn toe, en laat even stevig doorkoken (alkohol er uit)
  8. Voeg dan de bouillon toe (in 1 keer) en laat dit mengsel vervolgens zachtjes doorkoken (minimaal 15 minuten); af en toe roeren
  9. Snijd de aubergine in blokjes van 12 x 12 mm en de kool in reepjes van 7 mm, en zet die aan met olijfolie
  10. Voeg aubergine en kool na ongeveer 10 minuten toe aan het quinoa mengsel
  11. Snijd de rest van de champignons in plakjes van 4 mm en voeg die toe
  12. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft ervan, plus de helft van de peterselie 5 minuten voor opdienen toe; goed omscheppen
  13. Strooi bij het opdienen de rest van de kaas en peterselie over het quinoa mengsel
Opmerkingen

Bereiding lijkt op die van risotto. In plaats van spitskool kun je natuurlijk ook andere kool gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
Apparatuur
Aantal personen 4
Bron o.a. deliciousmagazine
# 21
Pagina 
 van 32
Items 23 tot 23 van 32