Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 14 tot 14 van 32
Naam Koolschotel
Ingredienten

800 gr geschilde aardappels

60 ml (haver)melk

30 gr margarine

15 gr gehakte peterselie

1 ui

3 tenen knoflook

300 g stukjes vergan kip

1 stiskool of chinese kool

1 eetl kerrie

0,5 theelepel chilivlokken

100 gr geraspte (vegan) kaas

peper

 

Bereiding
  1. Zet de heteluchtoven op 180 gr
  2. Kook de aardappels gaar
  3. Bewaar wat kookvocht, giet ze af en stamp ze met (haver)melk, margarine en peterselie tot puree
  4. Snipper de ui en knoflook en zet ze aan
  5. Voeg de (ontdoooide)  kipstukjes toe en bak ze in een hoge stand tot de goudbruin kleuren
  6. Snijd de kool in reepjes van 3 mm en voeg dit met het vocht van de aardappels toe bij de kipstukjes
  7. Voeg kerrie, chikivlokken en peper toe
  8. Als de kool begint te slinken mag de hittebron uit
  9. Doe dit mengsel in een beboterde ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
  10. Strooi kaas er over en bak de ovenschotel 25 minuten in de oven
Opmerkingen
Gang Hoofdgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Oven
Aantal personen 4
Bron Talina van den Hoed, de Volkskrant
# 30
Pagina 
 van 32
Items 14 tot 14 van 32