Neem bij voorkeur vlees van een jong paard (1 à 2 jaar). Controleer desgewenst de afstamming in WorldFengur, heeft overigens geen invloed op de smaak.
Wordt geserveerd met bearnaise saus, gebakken aardappels en salade.
Bij slow cooking mik je op de kerntemperatuur van het gerecht die je wilt bereiken in een langzaam tempo. Begin dus vroeg, tenminste 7 uur voor de maaltijd.
Voor paardenvlees is de kerntemperatuur ongeveer 54 gr C. De oven moet iets heter zijn (meestal 15-20 gr C meer). Zet het koude vlees nooit direct in een hete oven.
Desgewenst bewaak je de temperatuur met een digitale oventhermometer met het display buiten de oven. Komt de temperatuur na een uur of 6 in de buurt van de 51 gr C, zet de oven dan 5 graden lager. Omdat je aan het eind het vlees nog in een hete oven zet (voor een korstje aan de buitenkant) hoeft de kerntemperatuur op dat moment niet 54 gr te zijn, 51 of 52 gr is dan voldoende.