Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 12 tot 12 van 32
Naam IJslandse paardenlende
Ingredienten

Ijslandse paardenlende aan een stuk, 1200 gr

Twee grote tomaten

Droge witte wijn

Peper

Zo nodig slagerstouw

 

Bereiding
  1. Laat het vlees ten minste een uur buiten de koelkast op kamertemperatuur komen
  2. Zorg dat het overal ongeveer even dik is, bind het desnoods iets op
  3. Snijd de tomaten horizontaal in plakken van 1 cm
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de plakken tomaat op de bodem
  5. Leg het vlees op de tomaten, en maal er iets peper op
  6. Giet een beetje wijn (naast het vlees) in de ovenschaal zodat de plakken tomaat net niet onder staan
  7. Zet de ovenschaal in de oven, en zet dan pas de oven aan op 75 graden (geen hete lucht)
  8. Controleer om de paar uur of de bodem van de ovenschaal nog vochtig is, giet er eventueel wat wijn bij 
  9. Haal de schaal 40 minuten voor het serveren uit de oven (afdekken met aluminium folie), en zet de oven met hete lucht op 250 graden
  10. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten voor serveren in de oven
  11. Haal de ovenschaal ongeveer 12 minunten voor serveren uit de oven (afdekken met aluminium folie), snijd het vlees na 10 minuten in plakken van een dikte naar keuze (8 - 12 mm)
Opmerkingen

Neem bij voorkeur vlees van een jong paard (1 à 2 jaar). Controleer desgewenst de afstamming in WorldFengur, heeft overigens geen invloed op de smaak.

Wordt geserveerd met bearnaise saus, gebakken aardappels en salade.

Bij slow cooking mik je op de kerntemperatuur van het gerecht die je wilt bereiken in een langzaam tempo. Begin dus vroeg, tenminste 7 uur voor de maaltijd.

Voor paardenvlees is de kerntemperatuur ongeveer 54 gr C. De oven moet iets heter zijn (meestal 15-20 gr C meer). Zet het koude vlees nooit direct in een hete oven.
Desgewenst bewaak je de temperatuur met een digitale oventhermometer met het display buiten de oven. Komt de temperatuur na een uur of 6 in de buurt van de 51 gr C, zet de oven dan 5 graden lager. Omdat je aan het eind het vlees nog in een hete oven zet (voor een korstje aan de buitenkant) hoeft de kerntemperatuur op dat moment niet 54 gr te zijn, 51 of 52 gr is dan voldoende.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Nee
Apparatuur OvenSlow cooking
Aantal personen 6
Bron
# 4
Pagina 
 van 32
Items 12 tot 12 van 32