Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 27 tot 27 van 32
Naam Snelle soep van Jesse
Ingredienten

2 uien

2 tenen knoflook

1 struik bleekselderij

400 gr wortelen

2 aardappelen

wat er verder aan groente voorhanden is, zoals paprika, knolselderij, courgette, pastinaak, aubergine, spitskool

4 blokjes plantaardige bouillon of paddenstoelen bouillon - vegan

400 gr courgette rijst (of vergelijkbaar)

Bereiding
  1. Zet de gesnipperde uien aan in een beetje olijfolie
  2. Voeg de gesnipperde knoflook toe
  3. Dan de overige groenten en de aardappelen in reepjes, stukjes of blokjes van 0,5 - 1 cm
  4. Roeren en wacht tot de groenten licht gekleurd zijn
  5. Breek de bouillonblokjes in stukjes en verdeel ze over de groenten
  6. Voeg 2 l water toe, en breng dit aan de kook
  7. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken, af en toe roeren
  8. Pureer de soep met een blender, er mogen een paar stukjes heel blijven
  9. Voeg de courgetterijst toe en laat dit nog een paar minuten heel zachtjes koken
Opmerkingen

Sommigen menen dat er ook broccoli of bloemkool bij kan, maar dat is een misverstand. Erg jammer.

Gang Voorgerecht
Vegan Ja
Apparatuur Staafmixer
Aantal personen 8
Bron Jesse
# 24
Pagina 
 van 32
Items 27 tot 27 van 32