Naam |
Snelle koolsalade
|
Ingredienten |
1 halve spitskool
1 rijpe tomaat
1 (rode) ui
twee eetlepels (vegan) mayonaise *
1 halve eetlepel franse mosterd
1 kwart eetlepel tomatenkechup
3 eetlepels (olijf)olie
1 eetlepel (appel)azijn
12 kappertjes
3 cornichons
7 zilveruitjes
6 olijven zonder pit
peper
zout
|
Bereiding |
- Snijd de cornichons in plakjes van 3 mm
- Halveer de olijven
- Meng mayonaise, mosterd, olie, azijn, ketchup en klop even op
- Voeg cornichons, kappertjes, olijven en zilveruitjes toe
- Snijd de (spits)kool in reepjes van 3 mm
- Halveer de tomaat en snijd de helften in plakjes van 4 mm
- Halveer de ui en snijd de helften in plakjes van 2 mm
- Voeg alles bij elkaar in een ruime schaal en meng
|
Opmerkingen |
Restant kan na verblijf in de koelkast de volgende dag ook nog gegeten worden, of als toevoeging dienen aan een stoofgerecht met bonen.
In plaats van cornichons kun je ook 'snack augurkjes' gebruiken.
|
Gang |
Bijgerecht
|
Vegan |
Mogelijk (ingrediƫnten * aanpassen)
|
Apparatuur |
|
Aantal personen |
4
|
Bron |
|
# |
23
|