Recepten Raadplegen

Pagina 
 van 32
Items 8 tot 8 van 32
Naam Erwtensoep
Ingredienten

500 gr spliterwten

3 l water

2 varkenspoten (bij voorkeur 1 linker en 1 rechter poot)

zout, peper

1 eetlepel thijm

1 ui (heel)

1 ui (om te snipperen)

5 kruidnagelen

1 laurierblad

4 preien, gehalveerd en in reepjes van 7 mm

1 selderijknol, in blokjes van 15 x 15 mm gesneden

1 bosje bladselderij

3 aardappels, geschild, in blokjes van 15 x 15 mm gesneden

250 gr verse worst

250 gr doorregen spek (aan t stuk)

roggebrood

mosterd

Bereiding
  1. Was de erwten en week ze een nacht in 3 l koud water (kan op kamertemperatuur, ga ondertussen slapen)
  2. Breng de erwten de volgende dag aan de kook in het water waarin ze geweekt zijn
  3. Voeg er de gewassen varkenspoten bij, peper en zout, thijm en de hele ui waar de kruidnagel en laurierblad in geprikt zijn
  4. Laat de soep 3 uur zachtjes koken
  5. Verwijder de ui met de kruidnagel en laurierblad en pureer de soep met de staafmixer
  6. Je bent nu halverwege
  7. Schil de aardappels en de selderijknol, snijd de selderijknol, aardappelen, prei en de tweede ui, snipper de bladselederij
  8. Voeg de selderij, aardappel, prei, gesnipperde ui, worst, spek toe
  9. Laat de soep tenminste 45 minuten zachtjes koken en roer voorzichtig om aanbranden te voorkomen
  10. Voeg eventueel water toe als de soep te dik wordt
  11. Snijd de worst in stukken en het spek in plakjes
  12. Haal het vlees van varkenspoten en doe dat met de stukjes worst terug in de soep
  13. Serveer met roggebrood met mosterd en de plakjes spek
Opmerkingen

Alternatief: Natuurslagerij Van Santen, Churchillweg 40, Wageningen, die 'm kant en klaar diepgevroren verkoopt.

Gang Hoofdgerecht
Vegan Nee
Apparatuur Staafmixer
Aantal personen 8
Bron Soep, een onbegrenst gerecht (1973), p. 18
# 15
Pagina 
 van 32
Items 8 tot 8 van 32